Gehaktballen van kalkoen en groenten

    Gehaktballen van kalkoen en groenten

    2keer bewaard
    45min


    523 personen hebben dit gemaakt

    Dit superheerlijke en ongelooflijk eenvoudige recept is uitgegroeid tot een van mijn absolute favorieten. Ik geef het door aan iedereen die ik ken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 225 gr courgette, in grove stukken gesneden
    • 170 gr uien, grof gesneden
    • 1 rode paprika, grof gesneden
    • 450 gr mager kalkoengehakt
    • 85 gr ongekookte couscous
    • 1 ei
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 120 ml barbecuesaus, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 20 muffinbakvormpjes in met bakspray.
    2. Doe de courgette, uien en rode paprika in een keukenmachine en pulseer meerdere malen totdat alles is fijngehakt, maar niet vloeibaar is geworden. Doe de groenten in een kom en meng het kalkoengehakt, couscous, ei, worcestersaus, en Dijon mosterd samen. Schep elke muffinbakvorm voor ong. 3/4 vol. Bestrijk elke bovenkant met ongeveer 1 theelepel barbecuesaus.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot vleessappen helder zijn, ongeveer 25 minuten. Een vleesthermometer ingestoken in het midden van een muffin moet minstens 70°C aangeven. Laat 5 minuten staan ​​alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren