Gekleurde wafels

    (3)
    20 minuten

    Dit recept maak ik al jaren. Het geeft zo'n grappig effect om enkele druppels kleurstof toe te voegen aan het beslag. Rood en groen voor de feestdagen, oranje voor Koninginnedag, en roze en rood voor Valentijnsdag.


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 280 gr bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1,5 eetlepel suiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 530 ml melk
    • 180 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 3 druppels kleurstof voor voeding
    • 2 eetlepels poedersuiker voor het bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm een ​​wafelijzer voor volgens de instructies van de fabrikant.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, zout, en suiker, en zet apart. Klop de eieren in een kom samen met de melk, plantaardige olie en kleurstof. Roer de bloem door het natte beslag totdat er slechts kleine klontjes overblijven.
    3. Giet het beslag in porties in het wafelijzer, en bak de wafels krokant en goudbruin. Bestrooi met poedersuiker om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Beoordelingen in het Nederlands (3)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren