Gekleurde wafels

    Gekleurde wafels

    1keer bewaard
    20min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept maak ik al jaren. Het geeft zo'n grappig effect om enkele druppels kleurstof toe te voegen aan het beslag. Rood en groen voor de feestdagen, oranje voor Koninginnedag, en roze en rood voor Valentijnsdag.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 280 gr bloem
    • 4 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1,5 eetlepel suiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 530 ml melk
    • 180 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 3 druppels kleurstof voor voeding
    • 2 eetlepels poedersuiker voor het bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm een ​​wafelijzer voor volgens de instructies van de fabrikant.
    2. Meng de bloem, bakpoeder, zout, en suiker, en zet apart. Klop de eieren in een kom samen met de melk, plantaardige olie en kleurstof. Roer de bloem door het natte beslag totdat er slechts kleine klontjes overblijven.
    3. Giet het beslag in porties in het wafelijzer, en bak de wafels krokant en goudbruin. Bestrooi met poedersuiker om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    2

    lekker!! maar ik zou GEEN blauwe kleurstof doen, dat ziet er echt kapot ranzig uit - 26 aug 2014

    2

    Het zijjn wel lejjere wafels allen vind ik het niet zi smakelijk om een blauwe wafel door te bijten. Verder is er niets mis met de wafels en het is een leuk idee - 24 dec 2013

    van
    1

    vies - 19 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren