Varkenshaas met romige mosterdsaus

    Varkenshaas met romige mosterdsaus

    33keer bewaard
    7uur25min


    101 personen hebben dit gemaakt

    Deze varkenshaas suddert heel langzaam gaar in de slowcooker. Dankzij de romige mosterdsaus smelt het vlees straks in je mond. Ik serveer het vaak met aardappelpuree en sperziebonen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie, of meer indien nodig
    • 1100 gr varkenshaas
    • zout en peper naar smaak
    • 1/4 theelepel knoflookpoeder, of naar smaak
    • 1 ui, gesnipperd
    • 230 gr verse champignons, gesneden
    • 60 ml witte wijn
    • 1 blik (400 gr) champignonragout
    • 2 eetlepels Dijon mosterd
    • 60 ml zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 7uur10min  ›  Klaar in:7uur25min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaasjes met zout, peper en knoflookpoeder. Bak het varkensvlees in de olie aan alle kanten bruin, 5 tot 6 minuten. Haal uit de pan en zet opzij. Bak in dezelfde koekenpan de ui en champignons in het achtergebleven bakvet tot ze lichtbruin zijn en zacht beginnen te worden, 3-5 minuten.
    2. Giet de wijn in de slowcooker, en voeg ook de ui en de champignons toe. Roer. Leg het varkensvlees in de slowcooker bovenop de ui en champignons.
    3. Meng de champignonragout, Dijon mosterd en zure room in een kom. Verdeel het mengsel over de varkenshaas. Dek de slowcooker af, en stoof het varkensvlees in 7 tot 8 uur gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren