Tiropita (Griekse kaastaart)

  (29)
  50 minuten

  Dit Griekse recept is redelijk eenvoudig en wordt al lang in de familie gebruikt. Heerlijk als voor- of bijgerecht tijdens een feestelijk dinertje. Geniet ervan!


  31 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 16 

  • 450 gr cottage cheese
  • 5 eieren, geklopt
  • 200 gr feta, verbrokkeld
  • 200 gr boter, gesmolten
  • 1 pak filodeeg, in de koelkast ontdooid als het bevroren was

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

  1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
  2. In een grote kom cottage cheese, eieren en feta goed mengen. 7 vellen filodeeg 1 voor 1 met een beetje gesmolten boter insmeren en in een laagje op de bodem van een bakvorm van 22x33 cm leggen. Vouw het filodeeg ook tegen de rand van de bakvorm. De kaasmix over het filodeeg verspreiden en de procedure herhalen met nogmaals 7 vellen. De randen bij de hoeken onderstoppen.
  3. Ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg goudbruin en krokant is. In vierkantjes snijden en warm of op kamertemperatuur serveren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (29)

  Beoordelingen in het Nederlands (2)

  5

  Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb in plaats van filodeeg en boter bladerdeeg gebruikt. Het was wat moeilijk om de kleine lapjes aan elkaar te laten zitten en het werd wat vochtiger dan bedoeld, maar het was snel af en het smaakte goed.  -  10 mei 2011

  0

  Heel eenvoudig een lekker bijgerecht . Ik kan er geen 16 porties van maken. 200gram boter is echt niet nodig. Ik kwam niet verder dan ca 50 gram om de filobladen in te smeren. Volgende keer ga ik er ook wat limoensap door heen doen om het nog ietsje frisser te maken.  -  24 dec 2016