Tiropita (Griekse kaastaart)

    Tiropita (Griekse kaastaart)

    55keer bewaard
    50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Dit Griekse recept is redelijk eenvoudig en wordt al lang in de familie gebruikt. Heerlijk als voor- of bijgerecht tijdens een feestelijk dinertje. Geniet ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 450 gr cottage cheese
    • 5 eieren, geklopt
    • 200 gr feta, verbrokkeld
    • 200 gr boter, gesmolten
    • 1 pak filodeeg, in de koelkast ontdooid als het bevroren was

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7.
    2. In een grote kom cottage cheese, eieren en feta goed mengen. 7 vellen filodeeg 1 voor 1 met een beetje gesmolten boter insmeren en in een laagje op de bodem van een bakvorm van 22x33 cm leggen. Vouw het filodeeg ook tegen de rand van de bakvorm. De kaasmix over het filodeeg verspreiden en de procedure herhalen met nogmaals 7 vellen. De randen bij de hoeken onderstoppen.
    3. Ong. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het deeg goudbruin en krokant is. In vierkantjes snijden en warm of op kamertemperatuur serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Mijntje
    van
    5

    - Gewaardeerd op - 24 aug 2013

    5

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb in plaats van filodeeg en boter bladerdeeg gebruikt. Het was wat moeilijk om de kleine lapjes aan elkaar te laten zitten en het werd wat vochtiger dan bedoeld, maar het was snel af en het smaakte goed. - 10 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren