Veganistische zwarte en witte bonensoep

    Veganistische zwarte en witte bonensoep

    2keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Oooh, dit recept is zo lekker als het buiten koud is. Er gaat niks boven een warm kopje soep als het buiten sneeuwt!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 steel selderij, in stukjes
    • 1 eetlepel uitgeperste knoflook
    • 1 theelepel tijm
    • 1 blik (van ong. 400 gr) zwarte bonen, uitgelekt
    • 1900 ml groentebouillon, apart te verwerken
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 blik (van ong. 400 gr) witte bonen, uitgelekt
    • 1/2 theelepel gedroogde salie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui samen met de bleekselderij, knoflook en tijm in de hete olie tot de selderij zacht is geworden, 7 tot 10 minuten. Voeg de zwarte bonen, 1 liter groentebouillon, en de komijn toe aan de pan; roer goed. Roer de witte bonen, de rest van groentebouillon en de salie door de soep, en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren