Vegetarische Turkse bulgursalade (Kisir)

    (16)

    Ik heb dit recept van een vriend van mij gekregen. Het is een zeer populaire Turkse salade, ook wel bekend als "Kisir".


    52 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 140 gr fijne bulgur
    • 235 ml kokend water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gesnipperd
    • 2 grote tomaten, fijngehakt
    • 1 komkommer, in blokjes gesneden
    • 2 groene paprika, fijngehakt
    • 1 rode paprika, fijngehakt
    • 7 lente-uien, fijngehakt
    • 30 gr gehakte verse peterselie
    • 15 gr gehakte verse muntblaadjes
    • 1 theelepel rode chilipepervlokken, of naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • het sap van 1 uitgeperste citroen
    • 2 eetlepels granaatappelmelasse

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de bulgur in een kom en roer het kokende water erdoor. Dek af met een deksel en laat 20 minuten staan.
    2. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roer de gesnipperde ui erdoor, en roerbak de ui tot deze zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten.
    3. Giet de bulgur af en doe het terug in de kom. Voeg de gebakken ui, gehakte tomaten, komkommer, groene en rode paprika's, lente-uien, peterselie, munt en rode chilipepervlokken toe. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, citroensap en granaatappelmelasse. Meng voorzichtig. Serveer direct, of zet het in de koelkast totdat je het gaat opdienen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (16)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties