Tofu-driehoekjes in sinaasappel-gembermarinade

    Tofu-driehoekjes in sinaasappel-gembermarinade

    17keer bewaard
    1uur45min


    Maak dit als eerste!

    Een zout-zoet-pikante marinade op basis van sinaasappelsap, ketjap, gember, gedroogde chilipepers en sesamolie maakt van tofu een heerlijk gerecht. Als voorgerecht te gebruiken of als hoofdgerecht met gewokte broccoli en jasmijnrijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr stevige tofu
    • 225 ml vers sinaasappelsap
    • 4 eetlepels rijstazijn
    • 5 eetlepels ketjap
    • 5 eetlepels koolzaadolie
    • 5 theelepels olie van geroosterd sesamzaad
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel gember, fijngesneden
    • 1/4 theelepel chilipepers, gemalen
    • 1 lente-ui, in reepjes van 2 cm
    • 1/2 bosje verse koriander, grof gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. De tofu in 4 dunne plakken snijden en deze diagonaal doorsnijden. U heeft in totaal 8 driehoeken.
    2. Houd de stukken tofu bij elkaar en leg het als 1 blok op een snijplank. Afdekken met keukenrol en een zware stoofpan erop zetten. 30 minuten apart zetten, zodat het vocht uit de tofu kan lekken.
    3. In een middelgrote schaal sinaasappelsap, azijn, ketjap, olie, knoflook, gember en gemalen chilipeper vermengen.
    4. De geperste stukken tofu uit elkaar halen en enkellaags over een bakplaat verdelen. Bedekken met marinade en lente-ui en koriander erover strooien. Afdekken met keukenfolie en tussen 30 minuten en 8 uur in de koelkast zetten.
    5. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    6. Voldoende marinade afgieten zodat de tofu half bedekt is. 40-45 minuten bakken, zonder om te draaien, tot de tofu goudbruin is en de meeste marinade geabsorbeerd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren