Warme brownies

    Warme brownies

    5keer bewaard
    1uur


    78 personen hebben dit gemaakt

    Deze brownies hebben een volle chocoladesmaak, en ze zijn het allerlekkerst warm geserveerd met vanille-ijs! Probeer ook eens pecannoten in plaats van walnoten, of vervang de helft van de pure chocolade met stukjes witte chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 190 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 300 gr suiker
    • 60 ml water
    • 150 gr boter
    • 340 gr pure stukjes chocolade (b.v. 70% cacao)
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 4 eieren
    • 340 gr pure stukjes chocolade (b.v. 70% cacao)
    • 115 gr grof gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 165°C. Meng de bloem, baksoda en zout in een kleine kom samen, en zet opzij. Vet een ovenschaal van 23x23 cm in en bestrooi met een beetje bloem.
    2. Meng de suiker, water en boter in een steelpannetje samen, en verwarm dit op matig vuur tot de boter helemaal is gesmolten en de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en roer er 340 gr chocolade door en het vanille-extract. Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Giet het mengsel in een kom, en klop de eieren er één voor één door. Voeg nu ook het bloemmengsel toe, roer door, en voeg als laatste 340 gr stukjes chocolade en de walnoten toe. Schep het beslag in de ovenschotel.
    3. Bak de brownies in de voorverwarmde oven tot de bovenkant droog is, 45 tot 55 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je ze in vierkantjes snijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren