Waikiki gehaktballetjes

    Waikiki gehaktballetjes

    17keer bewaard
    3uur45min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Deze zoetzure gehaktballen doen het goed op feestjes. Je kunt deze gehaktballetjes ook met kalkoengehakt maken, maar dan zijn de balletjes niet zo stevig. Ik maak het daarom het liefst met rundergehakt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700 gr rundergehakt
    • 70 gr paneermeel
    • 55 gr fijngesneden ui
    • 60 ml melk
    • 1 ei
    • 1,5 theelepel zout
    • 2 eetlepels maïzena
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 1 blik (van ong. 400 gr) ananasstukjes in sap (bewaar sap)
    • 80 ml azijn
    • 50 gr fijngehakte groene paprika

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Klaar in:3uur45min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    2. Meng het rundergehakt, paneermeel, ui, melk, ei en zout samen in een kom. Rol het mengsel op tot balletjes en leg ze op een bakplaat.
    3. Bak de gehaktballetjes in de voorverwarmde oven totdat ze aan de onderkant bruin zijn, ongeveer 25 minuten. Leg ze daarna in een slowcooker.
    4. Doe de maïzena en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje op laag vuur, en roer goed. Voeg het ananassap en de azijn toe en roer tot een glad geheel. Laat het mengsel 1 volle minuut doorkoken en haal de pan daarna van het vuur, en giet deze saus dan over de gehaktballetjes in de slowcooker.
    5. Voeg de ananasstukjes en groene paprika toe aan de slow cooker.
    6. Zet de slowcooker aan op een lage stand en stoof de gehaktballen in 3 tot 4 uur gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren