Tomaten pastasaus

    Tomaten pastasaus

    60keer bewaard
    30min


    141 personen hebben dit gemaakt

    Verse tomaten, ui, tomatenpuree en olijfolie; dé basisingrediënten voor een pastasaus. U kunt de saus gebruiken als basis voor Bolognese, pizza, bij gebraden kip of plakken aubergine.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 tomaten, in stukjes
    • 1-2 eetlepels tomatenpuree
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur ui in olijfolie doorzichtig bakken. Tomaat toevoegen en garen tot het groentevocht begint in te dikken. Tomatenpuree, zout en peper toevoegen. Vuur laag zetten en in 15 minuten tot een volle, dikke saus koken.

    Tip:

    Heb je een overvloed aan tomaten? Maak dan een grote hoeveelheid van deze basissaus en vries het in maaltijd-porties in!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    10

    IK VOND HET LEKKER. - 16 mei 2013

    3

    Wat een super simpel maar mega lekker recept. Ik had er voor een extraatje nog Italiaanse kruiden toe gevoeg. Nomnomnom - 14 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren