Overheerlijke brownies

    Overheerlijke brownies

    14keer bewaard
    1uur10min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept vond ik in een van mijn oma's receptenboeken uit 1948! Heerlijk voor de echte chocoladeliefhebber. Het is een beetje tijdrovend om te maken, maar echt het wachten waard! Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 680 gr pure stukjes chocolade
    • 150 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 4 eieren
    • 125 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 110 gr gehakte pecannoten
    • 350 ml slagroom
    • 55 gr boter
    • 340 gr pure stukjes chocolade

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een 32 bij 23 cm bakvorm in.
    2. Smelt 340 gr van de chocoladestukjes in een steelpan met 150 gr boter op een zeer laag vuur, onder voortdurend roeren, tot een gladde massa ontstaat. Zorg dat het niet aanbrandt; haal van het vuur, en schenk in een grote kom. Klop de suiker erdoor, een paar eetlepels per keer, en dan de eieren twee per keer, tot het mengsel goed gemengd is. Roer de bloem en zout erdoor en dan het vanille-extract. Roer er dan nog 340 gr chocoladestukjes en de pecannoten door. Verdeel het beslag in de ingevette bakvorm.
    3. Bak ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven totdat er nog wat vochtige kruimels aan een spiesje, dat je in het midden steekt, blijven kleven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    4. Meng de slagroom en 55 gr boter onder voortdurend roeren in een steelpan op laag vuur tot de boter gesmolten is. Giet er 340 gr chocoladestukjes in en roer tot ze volledig smelten. Giet het mengsel in een kom, en klop op medium snelheid met een elektrische mixer tot het goed gemengd is in ongeveer 1 minuut. Laat het glazuur dan 45 minuten tot 1 uur in de koelkast staan. Het glazuur moet de textuur van dikke room hebben. Klop het daarna opnieuw 3 tot 5 minuten met een elektrische mixer tot er stijve pieken ontstaan. Verdeel dit over de afgekoelde brownies.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren