Xocolatl (Azteekse chocolademelk)

    Xocolatl (Azteekse chocolademelk)

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit bittere, pittige Azteekse drankje is de voorloper van warme chocolademelk zoals we het vandaag de dag kennen. Voor een meer authentieke versie van de manier waarop de Azteken het dronken, laat je de Xocolatl afkoelen voor het drinken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 350 ml water
    • 1 groene chilipeper, in plakjes gesneden
    • 950 ml water
    • 20 gr cacaopoeder
    • 2 theelepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng 350 ml water aan de kook in een pan, voeg de chili peper, zaadjes inbegrepen, toe aan het kokende water en kook 5 tot 10 minuten. Zeef de chilipeper en zaden uit het water, en doe dan het water terug in de pan. Voeg de 950 ml water toe aan het "chili-peper water", zet het vuur wat lager en breng het langzaam aan de kook. Roer het cacaopoeder en het vanille-extract in het kokende water, en kook het tot het poeder geheel is opgelost, in 5 tot 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren