Zalm met frambozen-gember glazuur

    Zalm met frambozen-gember glazuur

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig te bereiden recept met zalm. De zalm heeft een heerlijk laagje zoetzuur glazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 120 ml ginger ale
    • 120 ml water
    • 1 citroen, geperst
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil
    • 500 gr diepvries frambozen, ontdooid
    • 20 gr gesneden verse gember
    • 50 gr suiker
    • 2 zalmfilets
    • 2 theelepels olijfolie
    • 1 snufje zeezout naar smaak
    • 1 snufje gemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel geraspte citroenschil, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Meng de ginger ale en water in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodat het gaat sudderen, en roer er het citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, frambozen, en gesneden gember doorheen. Breng aan de kook, en kook 30 minuten op een matig vuur, onder af en toe roeren. Haal de saus door een fijne zeef en giet in een schone pan, gooi alle stukjes weg. Roer de suiker door de gezeefde saus, breng aan de kook op matig vuur, zet het vuur lager, en laat sudderen tot de saus is ingedikt, in ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen, terwijl je de zalm klaarmaakt.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
    3. Wrijf de zalmfilets in met olijfolie, bestrooi met zeezout, zwarte peper en 1 eetlepel citroenrasp. Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Bestrijk ze royaal met frambozensaus.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de zalm bijna ondoorzichtig in het midden is, in ongeveer 10 minuten. Laat ze daarna nog in 2 tot 3 minuten bruin worden. Serveer met extra saus indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren