Zelfgemaakte chili

    Zelfgemaakte chili

    2keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een snel recept dat lekker stevig en vullend is! Dit recept kan eenvoudig worden aangepast. Ik gebruik drie blikken bonen, want ik hou van bonen! Je kunt ook water toevoegen om er meer een soep van te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 450 gr mager rundergehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 eetlepel gehakte knoflook, of naar smaak
    • 1/2 theelepel taco kruidenmix, of meer naar smaak
    • 2 (van elk 400 gr) blikjes tomatenblokjes (met chilikruiden)
    • 3 (van elk 450 gr) blikjes chilibonen, niet uitgelekt
    • 1 (400 gr) blik gezeefde tomaten
    • 1 (115 gr) blikje in blokjes gesneden groene chilipepers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Rul het gehakt bruin in een soeppan op matig vuur. Roer de ui en knoflook erdoor en bak tot de ui glazig is, in ongeveer 5 minuten. Giet overtollig vet af, indien nodig, en bestrooi het vlees met de taco kruidenmix en bak het vlees met de kruiden nogmaals 1 of 2 minuten.
    2. Giet de tomatenblokjes, chilibonen, gezeefde tomaten, en de in blokjes gesneden groene chilipepers erbij, en roer goed door. Laat dan 30 minuten sudderen voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren