Romig avocado-ijs

    Romig avocado-ijs

    3keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een bijzonder lekker zoet toetje! Je zult versteld staan van dit smaakvolle roomijs dessert gemaakt van avocado.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 375 gr avocado - geschild, ontpit en in stukjes gesneden
    • 80 ml limoensap
    • 200 gr suiker
    • 120 gr slagroom, geklopt
    • 4 eieren
    • 350 ml koffiemelk
    • 415 ml gezoete gecondenseerde melk
    • 700 ml volle melk, apart te verwerken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de avocado, limoensap en suiker in een keukenmachine. Dek af en pureer glad, zet opzij. Klop de slagroom in een grote glazen of een metalen kom tot er stijve pieken vormen.
    2. Klop de eieren in een steelpan los, en roer er de koffiemelk, gezoete gecondenseerde melk, en 230 ml volle melk bij. Verwarm op een matig vuur, roer af en toe, tot het gaat sudderen. Laat dan nog 5 tot 7 minuten verder sudderen tot het zeer heet is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Roer het avocadomengsel en de resterende melk erdoor. Roer met een rubberen spatel 1/3 van de slagroom door het avocadomengsel. Begin voorzichtig in het midden van de kom, dan rond de zijkanten van de kom, herhaal dit tot het volledig is opgenomen. Voeg de rest van de slagroom toe tot alles is opgenomen. Zet er een deksel op en laat afkoelen in de koelkast.
    3. Giet het afgekoelde mengsel in een ijsmachine en vries volgens de aanwijzingen op de verpakking in tot het ijs een zachte textuur heeft gekregen. Doe het ijs in een plastic bakje met deksel, dek het oppervlak af met plasticfolie en zet de deksel erop. Voor de beste resultaten moet het ijs minstens 1 uur tot een nacht in de vriezer staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren