Veganistisch gevulde pastaschelpen

    Veganistisch gevulde pastaschelpen

    4keer bewaard
    1uur20min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Ok, dit recept is mijn standaard antwoord voor sceptici die zeggen dat veganistische gerechten niet lekker zijn. Ik verbaas ze iedere keer! Dit gerecht is zeer geschikt voor een etentje of picknick. Serveer het met een salade en wat knapperig brood! Niemand zal door hebben dat er geen ricotta in zit! Je kan ook andere groenten in het tofumengsel gebruiken, zoals champignons, courgette, paprika, snijbiet, enz.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 30 ml olijfolie
    • 2 eetlepels geplette knoflook
    • 2 blikken (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 blik (400 gr) gezeefde tomaten
    • 1 pot (300 gr) bruschettasaus
    • 1 snufje zout
    • 60 ml rode wijn
    • 3 eetlepels rietsuiker
    • 450 gr conchiglie grande (grote pastaschelpen om te vullen)
    • 450 gr extra stevige tofu, uitgelekt
    • 1/2 ui, in vieren
    • 285 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
    • 3 eetlepels pesto
    • 225 gr Mozzarella-stijl veganistische sojakaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook tot deze bruin begint te worden, in ongeveer 5 minuten. Voeg de gehakte tomaten, tomatensaus, bruschetta, en zout toe. Roerbak 5 minuten, en roer er dan de rode wijn en de suiker door. Laat 30 minuten sudderen.
    2. Verwarm een ​​oven voor op 200°C. Vet een bakvorm van 22 x 33 cm in, en leg er vervolgens een laag van de bereide tomatensaus in.
    3. Doe de tofu, ui, spinazie, en pesto in een blender. Dek af, en pureer tot een gladde massa. Giet het tofumengsel in een afsluitbare plastic zak. Knip de hoek uit de onderkant van de zak, en spuit het mengsel in de pasta schelpen. Verdeel de pastaschelpen over de ingevette ovenschaal. Giet de rest van tomatensaus over de schelpen, dek de schaal af met aluminiumfolie.
    4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de pastaschelpen zacht zijn. Haal de folie eraf en strooi de sojakaas erover. Zet nog eens 10 minuten terug in de oven en bak totdat de kaas gesmolten is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren