Gefrituurde kip met karnemelk

    Gefrituurde kip met karnemelk

    11keer bewaard
    1uur35min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik gekregen van een huishoudster van een vriend van mij en zij was zo lief om dit recept te delen. Dit recept zit al generaties in haar familie. Veel liefs en dank, Maxine!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1,4 kg kipfilet
    • 1,9 liter karnemelk
    • 2 eetlepels hot sauce (zoals Tabasco®)
    • 2 eetlepels geplette knoflook
    • 475 ml plantaardige olie om mee te frituren
    • 440 gr bloem
    • 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 theelepels zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 eetlepel gemalen gedroogde salie
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 1 eetlepel knoflookpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Spoel de kip af en snij de kipfilethelften horizontaal door. Dep de stukken kip droog met keukenpapier. Meng de karnemelk, hot sauce, en knoflook in een grote hersluitbare plastic zak. Voeg de stukken kip toe en knijp de lucht uit de zak, sluit de zak, en zet weg in de koelkast. Laat een nachtje marineren.
    2. Verwarm de volgende dag de oven voor op 165°C.
    3. Verhit de olie in een grote, diepe, zware braadpan op middelhoog vuur tot de olie glinstert, maar nog niet gaat roken. Meng de bloem, bruine basterdsuiker, zout, zwarte peper, salie, paprika en knoflookpoeder in een grote kom samen. Haal 2 of 3 stukjes kip per keer uit de zak met karnemelkmarinade en haal de stukjes kip daarna zorgvuldig door het bloemmengsel. Schud overtollige bloem weg.
    4. Bak 2 of 3 stukken kip per keer in de olie tot de korst goudbruin is, 3 tot 5 minuten (het kippenvlees kan nog steeds roze van binnen zijn, dus consumeer de kip nog niet). Laat de kip uitlekken op keukenpapier en leg ze in een ovenschaal van 23x33 cm. Herhaal dit proces met de rest van de kip.
    5. Bak de kip onafgedekt ong. 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    heerlijk recept, bedankt ik heb de kip in kleine stukjes laten snijden.enzo had ik dan ook gelijk hapjes voor bij de borrel want ook koud is het heerlijk smullen - 26 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren