Pulled pork met barbecuesaus

    Pulled pork met barbecuesaus

    83keer bewaard
    7uur15min


    125 personen hebben dit gemaakt

    Pulled pork is een Amerikaans gerecht waarbij je varkensvlees heel langzaam gaar stooft en het opeet met barbecuesaus. Het wordt vaak op zachte bolletjes gegeten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 230 ml barbecuesaus uit een fles
    • 180 ml ketchup
    • 240 gr gesnipperde ui
    • 120 gr gehakte selderij
    • 230 ml water
    • 3 teentjes knoflook, gesneden
    • 60 ml honing
    • 35 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 60 ml worcestersaus
    • 1,5 theelepel chilipoeder
    • 1 eetlepel hot sauce (zoals Tabasco®), of naar smaak
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1,4 kilo hamlappen of schouderlappen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 7uur  ›  Klaar in:7uur15min 

    1. Meng de barbecuesaus, ketchup, ui, selderij, water, knoflook, honing, bruine basterdsuiker, worcestersaus, chilipoeder, hot sauce, zout en zwarte peper in een slowcooker tot alles goed is gemengd. Leg het varkensvlees in het mengsel, en bedruip het vlees met de saus. Zet de slowcooker op een lage stand. Stoof het vlees in 7 tot 8 uur gaar, en versnipper het vlees met twee vorken voor het opdienen. Serveer met de saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    3

    Merk van de bbq saus maakt niet veel uit, als het maar geen bbq saus van Calvé oid is, dus wel een soort marinade saus. Zondag jl gemaakt met procureur (gekocht bij de Makro, ligt bij de 'technische delen' ?!) Zalig! - 12 mei 2013

    van
    2

    Ik heb een vraag welke barbecuesaus gebruik je voor dit recept - 06 jan 2015

    van
    1

    Vraag aan de slager een procureur stuk zonder bot (= eigenlijk gewoon schouderkarbonade. Maar dan aan één stuk. Kost geen drol. Ik gebruik pittig gerookt paprika poeder ipv chili poeder. Geeft net die extra barbecue smaak. Verder een prima recept. Lekker met zelf gemaakte Coleslaw erbij. - 23 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren