Aardnotensoep

    Aardnotensoep

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudige pindasoep gemaakt met een basis van kippenbouillon en pindakaas. Serveer de soep met een beetje room en plakjes stokbrood.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 - 10 personen

    • 1 stengel bleekselderij
    • 1 middelgrote witte ui
    • 10 gr boter
    • 1 el bloem
    • ¾ liter kippenbouillon
    • 100 gr pindakaas
    • citroensap
    • ½ dl room
    • Peper, naar smaak
    • 1 stokbrood

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Was de bleekselderij goed schoon. Snijd de uien en de bleekselderij fijn en fruit dit in de boter, maar laat het niet te bruin worden. Roer er dan de bloem doorheen en voeg er al roerend de bouillon bij (niet in een keer, anders krijg je klonten).
    2. Laat de bouillon even doorkoken, daarna wat afkoelen en pureer er dan naar smaak pindakaas door. Deze mag niet overheersen
    3. Breng op smaak met wat citroensap, de room en de peper. Als de soep iets te dik is doe er dan wat kippenbouillon bij. Verdeel de soep over kleine, hete, soepkopjes. Geef er stokbrood bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren