Stoofpeertjes in witte wijn

    Stoofperen gepocheerd in een mengsel van zoete witte wijn en vanillesuiker. Een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen, of als (onderdeel van het) dessert!

    j.v.d.boogaart

    Noord-Brabant, Nederland
    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 10 stoofpeertjes
    • citroensap
    • 4 eetlepels vanillesuiker
    • 500 ml zoete witte wijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Schil de peren, maar laat het steeltje er aan zitten. Besprenkel de peren direct met citroensap om verkleuren te voorkomen.
    2. Plaats de peertjes in een net passende pan en bedek ze met een mengsel van zoete witte wijn en vanillesuiker. Pocheer ze met de deksel op de pan tot ze zacht zijn (ongeveer 15-20 minuten). Laat ze afkoelen in het vocht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren