Cake met pepernoten

    1 uur 15 minuten

    Een heerlijke pepernotencake met een vleugje speculaaskruiden. Deze cake is natuurlijk bij uitstek geschikt voor Sinterklaas!

    Lisa

    Zuid-Holland, Nederland
    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel speculaaskruiden
    • 75 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 125 ml melk
    • 100 gr pepernoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Bloem, zout, bakpoeder en speculaaskruiden mengen.
    2. In een grote kom boter, 200 gr suiker en de eieren licht en luchtig mixen. Afwisselend en in 2 delen melk en meelmengsel toevoegen. Goed mengen. Pepernoten er voorzichtig door scheppen. Het beslag in een ingevette en met bloem bestrooid bakblik van 23x13 cm schenken.
    3. 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C bakken. Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren