Tagliatelle met kip in roomsaus

  • 1beoordeling
  • 26keer bewaard
  • 28min

Een heerlijk pastagerecht, dat we thuis vaak maken. De roomsaus wordt gemaakt met een kuipje Boursin® cuisine, makkelijk en erg lekker! Verder voeg je nog paprika en broccoli toe als groenten en een handje cashewnoten om het af te maken.

Lisa Zuid-Holland, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 pak (500 gr) tagliatelle (b.v. een mix van groene en witte)
  • 400 gr kipfilet, in blokjes
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 stronkje broccoli, in roosjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 kuipje Boursin® cuisine (knoflook/fijne kruiden)
  • scheutje witte wijn (of water, indien nodig)
  • flinke handvol cashewnoten

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

  1. Zet een pan met ruim water op kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakkingen beetgaar.
  2. Snij de kipfilet in blokjes, bestrooi met peper en zout en bak ze in een hete koekenpan of wok in een klein beetje olijfolie bruin aan. Voeg dan de ui toe en bak even mee. Voeg vervolgens de paprika, kleine broccoliroosjes en de tijm toe. Roerbak tot de groenten iets zachter zijn en de kip gaar.
  3. Voeg de boursin® toe aan de pan en roer goed door. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg een scheutje witte wijn toe om de saus iets dunner te maken (indien gewenst).
  4. Doe wat tagliatelle op elk bord en schep hierover een deel van de saus. Bestrooi met wat cashewnoten en serveer.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

EvaScheepers
0

Wat een super lekker recept! Ik maak dit heel vaak en heb het vandaag voor het eerst met rijst (zilvervlies) gemaakt i.p.v. pasta. Het lekkerst is als je de paprika heel klein snijdt (of door de keukenmachine) en die erbij doet. Op die manier word je boursin saus oranje gekleurd en paprika en boursin één geheel. - 20 mrt 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties