Dominican chicken

    Dominican chicken

    2keer bewaard
    1dag1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Kip bereid in een heerlijke tomato en koriander saus.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 kip karbonades
    • 1 bos lente uien gesneden
    • 1 blik tomaten blokjes
    • 250 gr champignons gesneden
    • 6 eetlepels ketjap manis
    • sap 1 citroen
    • 1 thee lepel knoflook puree
    • snufje peper
    • snufje zout
    • 1 bos koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag marineren  ›  Klaar in:1dag1uur5min 

    1. in een grote kom meng de ketjap, citroensap, knoflook puree, zout en peper bij elkaar. Leg daarin de kip karbonade. Marineer deze voor liefst 1/2 dag. Korter mag.
    2. Bak de kip in een koekepan of hapjespan in een klein beetje olijfolie tot dat ze gaar zijn. Af laten koelen en de kip af pellen. De marinade niet weg doen, die heb je straks nodig.
    3. in dezelfde pan bak de lente uien en champignonnen. voeg toe de tomaten, vers mag ook erbij als nodig voor extra smaak en vocht. voeg de restanten van de marinade erbij. Als het kookt voeg de kip toe en op laag vuur zetten. 15 min voor dat het klaar is voeg de gesneden koriander erbij.

    Serveersuggestie

    Best geserveerd met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    rbolton
    van
    0

    - Gewaardeerd op - 20 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren