Dumplings met varkensvlees en garnalen

    Dumplings met varkensvlees en garnalen

    5keer bewaard
    50min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op dumplings (knoedels) en heb dit recept samengesteld op basis van mijn favoriete eten. De dumplings bevatten varkensvlees, garnalen, waterkers en waterkastanjes en zijn absoluut verrukkelijk. Lekker voor een feestje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 110 gr varkensgehakt
    • 30 gr waterkers, fijngesneden
    • 1/2 blikje (200 gr) waterkastanjes, uitgelekt en in stukjes
    • 2 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1 1/2 eetlepel sesamolie
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel ketjap
    • een mespuntje witte peper
    • een mespuntje zout
    • 40 wonton- of rijstvellen
    • 450 gr verse garnalen, gepeld en schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een grote kom gehakt, waterkers, waterkastanjes, lente-ui, oestersaus, sesamolie, knoflook, ketjap, witte peper en zout goed vermengen.
    2. Elk rijstvel vullen met 1/2 theelepel vleesmengsel en daarop 1 garnaal leggen. De hoekjes van het rijstvel licht bevochtigen, omvouwen en met de vingers rondom dichtdrukken. Let op dat er geen lucht meer in het gesloten rijstvel zit.
    3. De knoedels in ong. 15 minuten in een grote koekenpan met olie op een middelhoog vuur frituren. Keer ze halverwege de baktijd om. U kunt de knoedels ook 10 minuten in een pan kokend water koken, afgieten en in hete kippenbouillon serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren