Varkensfiletlapje met appel

    Varkensfiletlapje met appel

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept maakte ik jaren geleden eens nadat ik een dag appels had geplukt met de kinderen en eens iets anders wilde proberen met appels. En dit was heerlijk! Wij vinden het allemaal erg lekker en ik hoop dat uw gezin het ook lekker vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 4 varkensfiletlapjes (ong. 1,5 cm dik)
    • 1/2 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 appels, geschild, geboord en in stukjes
    • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder
    • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
    • 175 ml heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. In een grote koekenpan de olie verhitten en daarin de ui 1 minuut sauteren tot deze zacht is. Ui verwijderen en apart zetten. De filetlapjes aan beide zijden in de olie aanbraden.
    3. Leg het vlees in een ovenschaal van 20x30 cm. Zout en peper erover. Bedekken met appel en gebakken ui.
    4. In een kleine kom basterdsuiker, mosterd, kruidnagel en water mengen. Over de filetlapjes gieten. Afdekken en gedurende 30-45 minuten in voorverwarmde oven bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren