Kip korma met sperziebonen

    Kip korma met sperziebonen

    22keer bewaard
    50min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is geïnspireerd op een recept voor kip korma van deze site, maar aangepast naar mijn smaak en met toevoeging van sperziebonen. Zo is het met rijst een heerlijke complete maaltijd!

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1/2 theelepel gemalen witte peper
    • 300 gr sperziebonen, in stukjes van 3 cm
    • 2 kipfilets, in stukjes
    • 2 eetlepels olie
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geperst
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 250g blikje tomatenblokjes
    • 4 eetlepels kippenbouillon
    • 2 eetlepels gemalen amandelen
    • 1/2 bosje verse koriander, gehakt
    • 4 eetlepels slagroom
    • 4 eetlepels yoghurt
    • paar handjes amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng de paprikapoeder, cayennepeper, gember, kaneel, kurkuma en witte peper in een kommetje en zet apart.
    2. Kook de sperziebonen in ruim kokend water kort voor, ongeveer 5 minuten (of 3 minuten in de magnetron in een schaaltje met weinig water).
    3. Verhit olie in een koekenpan en bak de kip met de knoflook en ui even aan. Hoeft nog niet gaar te zijn. Voeg de kruiden toe en roer door.
    4. Voeg de tomaten en kippenbouillon toe en 2 eetlepels amandelmeel. Roer door en voeg vervolgens de sperziebonen toe. Laat dan zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
    5. Roer de gehakte koriander, room en yoghurt erdoor en laat dan nog zachtjes een paar minuten doorsudderen.
    6. Serveer met rijst en bestrooi de saus met een handje amandelschaafsel en eventueel nog een takje koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    1

    Heerlijk (bij) gerecht, beetje aangepast: yoghurt en slagroom vervangen door crème fraiche 125 ml ( net zo makkelijk) en wat zeezout toegevoegd... - 09 nov 2015

    Nanda
    van
    1

    Erg lekker!! Ik heb minder witte peper gebruikt (een snufje), dat vond ik de vorige keer dat ik het maakte namelijk wat overheersend. En ik heb meer slagroom toegevoegd, ik hou van een wat romigere saus. De sperziebonen heb ik dit keer apart geserveerd. - 07 mrt 2013

    WilmaHuisjes-Borkent
    0

    Wij vonden het allemaal erg lekker. Alleen was deze hoeveelheid niet voldoende voor vier personen. - 15 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren