Bananenmuffins met stukjes chocola

    Bananenmuffins met stukjes chocola

    21keer bewaard
    35min


    1943 personen hebben dit gemaakt

    Deze bananenmuffins zijn erg populair bij mijn kinderen. Ik maak ook wel eens een 'volwassen' variant met gehakte walnoten of stukjes gedroogde abrikoos.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 175 gram bloem
    • 150 gram suiker
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 ei
    • 120 ml olijfolie
    • 120 ml yoghurt
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 rijpe bananen, gepureerd
    • 120 gram chocolate chips (of een chocoladereep in kleine stukjes gebroken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een muffin bakvorm in of gebruik papieren muffinvormpjes.
    2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout in een grote kom. Meng in een andere kom het ei, olijfolie, yoghurt en vanille-extract. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Voeg vervolgens de gepureerde bananen en chocola toe.
    3. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag. Bak gedurende 22 tot 25 minuten in de oven totdat een cocktailprikker die je in het midden van een muffin prikt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen voor je de muffins verplaatst naar een rooster.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Olga
    van
    1

    Ik heb deze muffins laatst gemnaakt en ze waren heerlijk! Superzacht door de olijfolie en yoghurt, terwijl ik van beide iets minder door het beslag heb gedaan dan voorgeschreven. - 08 dec 2011

    0

    ideaal recept voor mijn overrijpe bananen ik heb de suiker gehalveerd omdat ik niet zo'n zoetekauw ben en ze zijn echt Superlekkerrrr.... - 22 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren