Bechamel saus

    Bechamel saus

    4keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Witte saus op basis van boter en bloem

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 50 gr boter
    • 50 gr bloem
    • 500 ml melk
    • Naar smaak peper, zout, nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Laat de boter smelten op een laag vuurtje. Niet laten bruinen!
    2. Voeg de bloem al roerend toe tot het mengsel droog wordt.
    3. Enkele minuten laten pruttelen om de bloemsmaak te vermijden. Vuur laag en blijven roeren om aanbakken te vermijden
    4. Van het vuur en de melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken. Warme melk gebruiken, omdat daarin zetmeel het beste oplost, maar die melk in kleine scheutjes toevoegen,
    5. Enkele minuten laten koken
    6. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren