Veganistische fajita's

    Veganistische fajita's

    25keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een heerlijke vleesloze versie van de traditionale fajita's! Het kan van te voren gemaakt worden, of meteen voor het opdienen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 60 ml olijfolie
    • 60 ml rode wijnazijn
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel chilipoeder
    • geperste knoflook naar smaak
    • zout en peper naar smaak
    • 1 theelepel suiker
    • 4 kleine courgettes, julienne reepjes
    • 1 grote ui, gesneden
    • 1 groene paprika, in dunne reepjes
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 (200g) blik mais, uitgelekt
    • 1 (400g) blik zwarte of pinto bonen, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de olijolie, azijn, oregano, chilipoeder, knoflook, zout, peper en suiker in een kom. Voeg de courgettes, ui, groene en rode paprika's toe aan de marinade. Laat minstens 30 min in de koelkast marineren, maar niet langer dan 24 uur.
    2. Verhit olie in een grote bakpan over matig hoog vuur. Giet de groenten af en sauteer tot ze gaar zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten. Roer de mais en bonen erdoorheen; zet het gas 5 minuten op de hoogste stand om de groenten goudbruin te bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren