Aardbeien charlotte

  • 28keer bewaard
  • 4uur40min

Een heerlijke charlotte, gemaakt met aardbeien-kwarktaart en lange vingers. Een feestelijk dessert waar iedereen dol op is. Zowel voor Kerst als in de zomer zeer geschikt!

Ali Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 500 gr aardbeien, schoongemaakt, kroontje verwijderd
  • 1 zakje gelatine
  • 250 gr slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 beker (450 gr) volle kwark
  • 1 pakje lange vingers
  • poedersuiker
  • stuk lint

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur40min 

  1. Pureer de helft van de aardbeien. Schep twee eetlepels van de puree apart in een bakje en meng dit met de inhoud van 1 zakje gelatinepoeder. Verwarm in een pannetje de rest van de aardbeienpuree en voeg vervolgens het gelatinemengsel toe, meng het goed door en verwarm tot de poeder helemaal is opgelost.
  2. Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de kwark en de aardbeienpuree erdoor en meng tot een gladde massa.
  3. Schep het mengsel in een kookpan met een doorsnee van ongeveer 14 cm. Dek af met een laagje lange vingers en zet afgedekt met huishoudfolie minstens 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
  4. Stort de kwarktaart uit op een bord. Je kunt dit makkelijker maken door de pan eventjes in heet water te dopen, en een mes langs de randen te halen. De lange vingers vormen nu de bodem. Plak de rand van de kwarktaart gelijkmatig vol met rechtopstaande lange vingers. Strik het lint eromheen.
  5. Snij de resterende aardbeien in plakjes en versier hiermee de bovenkant van de charlotte. Bestrooi met wat poedersuiker voor een feestelijk effect.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Nanda
van
2

Niet moeilijk om te maken, en een superfeestelijk resultaat! Erg lekker - 17 dec 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties