Linda's lasagne

  • 2beoordelingen
  • 34keer bewaard
  • 2uur30min

Dit is mijn moeders overheerlijke recept voor lasagne. Al jaren een favoriet in onze familie! Serveer met een frisse salade om er een volledige maaltijd van te maken.

RBLAIR

Ingrediënten

Porties: 8 

  • 450 gr mager rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 blikjes (170 gr) tomatenpuree
  • 1 blik (400 gr) gezeefde tomaten
  • 475 ml water
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels zout
  • snufje gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 340 gr hüttenkäse
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 9 lasagnevellen
  • 450 gr geraspte kaas (mozzarella of jong belegen)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur30min 

  1. Bak het gehakt bruin in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat uitlekken. Bak de ui in een andere koekenpan glazig op middelhoog vuur. Meng de ui en gehakt in een pan met de tomatenpuree, gezeefde tomaten, water, oregano, knoflookpoeder, zout, peper en suiker. Breng op middelhoog vuur aan de kook, zet vuur lager en laat vervolgens 1 uur zachtjes sudderen.
  2. Terwijl de saus staat te sudderen, meng je de hüttenkäse met de parmezaanse kaas en 1 ei tot een glad geheel. Zet apart.
  3. breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Voeg lasagnebladen toe en kook ze 8-10 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  5. Verspreid een kwart van de saus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met drie lasagnebladen. Nogmaals een kwart van de saus. Bedek met de helft van de geraspte kaas. Nogmaals een laag lasagnebladen en dan weer een laag saus. Verdeel hierover het hüttenkäse-mengsel. Bedek met de laatste lasagnebladen en verdeel hierover de resterende saus.
  6. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi de resterende geraspte kaas erover en bak nog eens 15 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is en de saus bubbelt.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

anna77
van
3

Heerlijke lasagne! Je kunt ook ricotta gebruiken ipv huttenkase, maar ik vond dit juist een heerlijke toevoeging. Ik heb trouwens nog wel wat verse chamnpignons in plakjes toegevoegd, volgens mij zou het met andere groenten ook best lekker zijn. - 30 jan 2012

marvug
van
1

Vanavond gegeten en het is unaniem goedgekeurd! Het was heerlijk! - 24 mei 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties