Hapjes met mozzarella, tomaat en basilicum

  • 2beoordelingen
  • 33keer bewaard
  • 10min

Hapjes gemaakt van mozzarellabolletjes, tomaat en basilicum. Ik marineer de mozarella altijd even, voor wat meer smaak. Een bijzonder hapje voor feestjes, verjaardagen en bijvoorbeeld Kerst.

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 bakje/zakje mozzarella bolletjes (op water)
  • wat olijfolie
  • peper
  • zout
  • italiaanse kruiden
  • basilicum (evenveel blaadjes als mozzarella bolletjes)
  • snoeptomaatjes of cherrytomaatjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

  1. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en leg ze dan in een marinade van wat olijfolie, peper, zout en italiaanse kruiden naar smaak.
  2. Was de tomaatjes schoon en snijd ze doormidden.
  3. Prik aan elke cocktailprikker een mozzarellabolletje, een dubbelgevouwen blaadje basilicum en als laatste een half tomaatje.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

svermaut
van
2

Waauw, wat een succes. Eenvoudig, fris, licht en toch een waardige aanvuller op onze saladbar. - 14 aug 2013

vriendin51
1

Dit is een heerlijk hapje ,ik maak het ook vaak als onderdeel van tapa`s.ook lekker met een half plakje rauwe ham ertussen. - 10 apr 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties