Pittige zuurkoolschotel

    Pittige zuurkoolschotel

    6keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ovenschotel met zuurkool, aardappelpuree en spek. De zuurkool wordt wat pittiger gemaakt door sambal en tomatenpuree. Lekker met rookworst!

    anna77 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappels (kruimig)
    • 1 kilo zuurkool
    • 1 blikje tomatenpuree (140 gr)
    • 2 theelepels sambal
    • 150 gr ontbijtspek of katenspek
    • 150 ml melk
    • 50 gr boter
    • geraspte kaas
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Schil de aardappels en kook ze in ruim water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
    2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    3. Laat de zuurkool uitlekken en meng dan in een kom met de tomatenpuree en de sambal. Verspreid in een ingevette ovenschaal van ongeveer 20x30 cm.
    4. Bak het spek knapperig in een koekenpan zonder boter. Leg de plakjes gebakken spek op de zuurkool in de ovenschaal.
    5. Verwarm in een pannetje de melk met de boter. Stamp de gekookte aardappelen met de warme melk en boter tot een smeuiige puree. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de ovenschotel. Strooi wat geraspte kaas over de schotel.
    6. Bak de ovenschotel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met rookworst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Gekookt49
    van
    0

    Gemaakt, heerlijk, wel ipv 1 kilo maar 500 gram zuurkool 70 gram tom.puree en 1 thl sambal gebruikt en een spitskoolsalade gemaakt met peer en broccoli-kiemen in een dressing van azijn/gembersiroop en saladekruiden.. - 12 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren