Griekse yoghurt-aardbeientaart

    Griekse yoghurt-aardbeientaart

    25keer bewaard
    4uur30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Een variant op kwarktaart, deze vulling wordt gemaakt van Griekse yoghurt, slagroom en verse aardbeien. Romig, maar toch heerlijk fris.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr digestive koekjes of biscuitjes
    • 1 eetlepel suiker
    • 60 gr boter, gesmolten
    • 250 gr aardbeien
    • 1 zakje gelatine
    • 250 ml slagroom
    • 3 eetlepels suiker
    • 450 gr griekse yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Verkruimel de koekjes en meng met 1 eetlepel suiker en de gesmolten boter. Vet een springvorm in of bekleed met bakpapier en verdeel de kruimels over de bodem. Druk goed aan.
    2. Maak de aardbeien schoon, snij in kleinere stukken, doe in een pannetje en pureer met een staafmixer. Schep drie eetlepels in een bakje en strooi hier de gelatine over. Roer goed door en laat 1 minuut staan. Verwarm ondertussen de resterende aardbeienpuree in het pannetje. Voeg het gelatinemengsel toe en warm al roerend goed door (ongeveer 5 minuten) tot de gelatine helemaal is opgelost.
    3. Klop de slagroom met drie eetlepels suiker stijf. Meng in een grote kom de griekse yoghurt met de aardbeienpuree en schep hier de slagroom doorheen. Meng goed door en schenk in de springvorm over de kruimelbodem.
    4. Laat de yoghurt-aardbeientaart minstens 4 uur in de koelkast opstijven.

    Tip

    Varieer eens met frambozen i.p.v aardbeien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    Gisteren gemaakt, erg makkelijk en lekker! Zou er voor de volgende keer wel een extra schep suiker in doen, en meer koekjes voor de bodem, hij was erg dun. - 22 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren