Pastasalade

    Pastasalade

    3keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pasta salade met ravioli of mezzelune met tomaat, mozzarella en basilicum

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 tomaten
    • 1 pak ravioli
    • 2 teentjes knoflook
    • verse peper
    • blaadjes basilicum
    • olijfolie
    • 250 ml verse slagroom
    • mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kijk op lekkerensimpel.com voor meer gerechten/foto's en tips.
    2. Begin met het voorverwarmen van de oven op 230graden en het opzetten van een flinke pan water. Snijd ondertussen de tomaatjes in 8 stukken en kneus de twee gepelde teentjes knoflook. Wanneer het water al bijna aan het koken is en de oven is opgewarmd, doe je de tomaatjes in een ovenschaal met een scheut olijfolie, zout, peper en de gekneusde knoflook teentjes. Deze moeten voor circa 10-12 minuten in de oven zodat de tomaatjes lekker zacht zijn.
    3. Terwijl je tomaatjes in de oven begin je met het snijden van de mozzarella, snijdt deze in kleine blokjes. Daarna doe je de slagroom in een grote kom met de mozzarella. Wanneer de tomaten nog ongeveer 3-4 minuten moeten doe je de mezzelune in de pan met kokend water. Na 3-4 minuten zijn de mezzelune gaar, zijn de tomaten klaar en kunnen ze beide in schaal met slagroom en mozzarella. Meng alles nog even lekker door elkaar en bestrooi het geheel met lekker wat verse peper. Serveer dit op een mooi diep bord met verse blaadjes basilicum erbij, deze zijn echt onmisbaar bij dit gerecht!

    Bekijk dit op mijn blog

    Voor meer gerechten, tips en foto's

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren