Vegetarische gevulde paprika

    Vegetarische gevulde paprika

    4keer bewaard
    1uur20min


    118 personen hebben dit gemaakt

    Rode of groene paprika gevuld met zilvervliesrijst, noten, gedroogde cranberries, tofu en Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 280 gr zilvervliesrijst
    • 6 grote, verse rode of groene paprika's
    • 3 eetlepels ketjap
    • 3 eetlepels sherry
    • 1 pakje (350 gr) stevige tofu met naturelsmaak
    • 60 gr gedroogde cranberries
    • 30 gr pecannoten, gehakt
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. In een sauspan 750 ml water aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren, vlam laag zetten en 40 minuten in een afgesloten pan koken.
    2. Intussen de steel en zaadlijsten van de paprika's verwijderen. De onderkanten moeten heel blijven. De paprika's in een magnetronschaal met ong. 2 cm water leggen en op hoge stand 6 minuten laten garen.
    3. In een kleine koekenpan ketjap en sherry aan de kook brengen. Tofu toevoegen en sudderen tot het vocht is verdwenen. Afgekoelde rijst erdoor scheppen, plus cranberries, noten, kaas, zout en peper. Goed mengen en in paprika's scheppen. De paprika's weer in dezelfde magnetronschaal leggen in 25-30 minuten in de vooverwarmde oven bakken, of tot de bovenkant licht gebruind is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren