Lekkere en simpele andijviestampot

    Lekkere en simpele andijviestampot

    7keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    In de winter is een hollandse pot altijd welkom bij mij. Voordeel is ook dat in de donkere dagen je soms wat minder fut hebt om te koken. Een makkelijk en snel te maken als deze is dan een welkome afwisseling. Lekker en simpel!

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12- 14 aardappelen (hangt van grote af)
    • 300- 400 gram andijvie
    • 250 gram gerookte magere spekreepjes
    • 1 rookworst
    • 1-2 teentje(s) knoflook fijn gesneden
    • 1 ui fijn gesneden
    • 2 maggiblokjes
    • scheutje melk
    • naar smaak zout
    • naar smaak peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Eerst de aardappelen schillen en in parten snijden (dan worden ze sneller zacht met koken) Doe ze in een ruime pan met water en zet ze op het vuur te koken tot ze zacht zijn. Ongeveer 15 min koken. Controleer door met vork in te prikken.
    2. Terwijl aardappels op het vuur staan, doe je de spekreepjes in een koekepan op laag vuur. Tegelijkertijd snijd je de knoflook en de ui fijn. Zodra het vet uit de spekreepjes komen doe je de ui en de knoflook in de koekenpan erbij en bak je ze in het vet mee op middelhoog vuur 7-8 minuten. De rookworst kan je volgens de aanwijzingen op het pak klaarmaken. Zelf snijd ik altijd de rookworst in stukken en bak het in een koekepannetje 5 minuten.
    3. De andijvie doe je in een vergiet en was je nog even onder de kraan. Je laat de andijvie in het vergiet zitten.
    4. Als de aardappelen klaar zijn giet je ze af over de andijvie die in het vergiet zit. Hierdoor word de andijvie niet te slap en is het ook niet te knapperig. De aardappelen en de andijvie in de pan. Stampen maar. Vervolgens de spek, knoflook en ui erbij. Scheut melk toevoegen (room of boter kan ook) de twee kleine maggiblokjes verkruimelen boven het geheel. Peper en zout naar smaak toevoegen. Goed doormengen De stukken rookworst boven op het geheel. En klaar.

    Tip

    Je hebt tegenwoordig zelf voorgeschilde aardappelen mocht je het teveel werk vinden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren