Echte Indonesische bami goreng

    Echte Indonesische bami goreng

    7keer bewaard
    45min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke bami op Indonesische wijze, met varkensvlees en garnalen. Trassie is garnalenpasta en kun je in toko's krijgen, of de beter gesorteerde supermarkt (conimex). Serveer naar wens met gedroogde uitjes, lente-ui en/of pindasaus.

    Arine Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr mie nestjes
    • 1 flinke varkensfilet, in blokjes
    • 250 gr garnalen (gekookt, of rauw, maar gepeld en schoongemaakt)
    • 60 ml arachideolie (pindaolie)
    • 1 ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
    • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en heel fijn gesneden
    • 1/2 theelepel trassie (garnalenpasta, b.v. conimex)
    • 2 stengels selderij, fijn gesneden
    • 1/8 witte kool, fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • 1-2 eetlepels ketjap manis

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel af met koud water.
    2. Verhit de arachideolie in een wok en bak hierin de ui, knoflook en rode peper tot de ui glazig is. Voeg trassie toe. Voeg varkensvlees en garnalen toe en roerbak tot het vlees gaar is. Voeg selderij, kool en zout en peper naar smaak toe en roerbak het geheel nog eens een minuut.
    3. Voeg de mie toe en roer alles goed door zodat het goed gemengd en warm is. Breng op smaak met ketjap.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren