Vegetarische kurma

  • 7beoordelingen
  • 154keer bewaard
  • 55min

Een eenvoudige, exotische curry, vol en romig, mild gekruid en met ontzettend veel smaak. Serveren met naanbrood of rijst.

YAKUTA

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 1/2 eetlepel plantaardige olie
  • 1 kleine ui, in stukjes
  • 1 theelepel verse gember, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 aardappels, in blokjes
  • 4 wortels, in stukjes
  • 1 verse groene chilipeper, ontlijst en in schijfjes
  • 3 eetlepels gemalen, ongezouten cashewnoten
  • 100 gr tomatensaus (passata) of tomaatblokjes
  • 2 theelepels zout
  • 1 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • 150 gr bevroren erwten
  • 1/2 groene paprika, fijngesneden
  • 1/2 rode paprika, fijngesneden
  • 225 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
  • 1 bosje verse koriander ter garnering

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

  1. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Ui erdoor roeren en zacht bakken. Gember en knoflook toevoegen, 1 minuut bakken. Aardappels, wortel, groene chilipeper, cashewnoten en passata toevoegen en op smaak brengen met zout en kerriepoeder. In 10 minuten al roerend de aardappel gaar laten worden.
  2. Erwten, groene paprika, rode paprika en room aan de pan toevoegen. Het vuur laag zetten en in een gesloten pan 10 minuten laten sudderen. Garneren met koriander alvorens te serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (7)

lindalinda
8

Iets anders. iets meer aardappelen, 2 eetlepels massala en 1 eetlepel djintan. - 19 okt 2010

Reneeend
van
2

Erg goed en lekker recept! Iets meer aardappels en wortels kunnen inderdaad geen kwaad. De hoeveelheid van het recept (inclusief naanbrood) was hier echter voor vier personen voldoende. - 16 aug 2013

manonhartman1993
1

Erg lekker! - 28 nov 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties