Abrikozenjam met citroenverbena

    Abrikozenjam met citroenverbena

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Als je je eigen citroenverbena in de tuin hebt, is deze jam een heerlijke traktatie. Dit citroenachtige kruid geeft deze jam een onvergelijkbare smaak. Het is fantastisch eenvoudig te maken, en vereist geen pectine. Bewaar in de koelkast na het openen van een pot.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 jars

    • 2 kg abrikozen, zonder pit
    • 650 gr kristalsuiker
    • een paar takjes citroenverbena
    • sap van twee citroenen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de ingrediënten in een grote pan. Stamp het fruit fijn met een aardappelstamper of met de achterkant van een houten lepel. De vruchten hoeven niet volledig te worden gestampt, net genoeg om het sap eruit te krijgen om de suiker nat te maken.
    2. Breng aan de kook op hoog vuur. Na 5 minuten, haal je het schuim eraf. Laat verder koken tot het dik is - ongeveer 30 tot 40 minuten.
    3. Doe de jam in gesteriliseerde potten. Laat 10 minuten in een warm waterbad staan.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren