Alioli - knoflookmayonaise

    Alioli - knoflookmayonaise

    18keer bewaard
    10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Zelfgemaakte knoflookmayonaise wordt vaak geserveerd in Spanje als een hapje met brood en een drankje of lekker als een dip met crudites of geserveerd met paprika-aardappelen, als onderdeel van een Tapas maaltijd. Authentiek en zeer makkelijk te maken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 large cup

    • 2 eieren
    • 1/4 theelepel Dijon mosterd
    • 1 theelepel zout
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1/2 kopje olijfolie
    • 1/2 kopje plantaardige olie
    • 2 teentjes knoflook, geperst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Het beste is om deze mayonaise in een keukenmachine te maken. In de kom van de keukenmachine, breek je 1 ei en de dooier van het andere ei. Gooi het eiwit van het tweede ei weg. Voeg de mosterd, zout en citroensap toe.
    2. Meng goed terwijl de keukenmachine op langzame stand staat, voeg dan heel langzaam de olie toe in een gestage stroom. Als alle olie op is moet je een dikke en glanzende mayonaise overhouden.
    3. Roer de knoflook erdoor, meng goed en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren