Verbluffende ribjes uit de slowcooker

  (320)
  5 uur 10 minuten

  Dit is een aangepast familierecept. Het vergt veel inzet, maar is de moeite waard. Als u geen slow cooker hebt bakt u de ribjes afgedekt 2-3 uur in de oven.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 2,75 gr varkensribjes
  • 1 mespuntje zwarte peper
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje geplette rode chili
  • 1 liter barbecuesaus
  • 2 flesjes (330 ml) donker bier, op kamertemperatuur

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 4uur40min  ›  Klaar in:5uur10min 

  1. De spareribs in stukken van 2-3 ribjes snijden. Een grote pan water aan de kook brengen en hieraan zout, zwarte peper en rode chili toevoegen. De ribjes 20 minuten koken, afgieten en ong. 1/2 uur laten staan.
  2. Intussen de barbecue goed heet laten worden.
  3. De ribjes licht insmeren met barbecuesaus en op de hete barbecue 5-10 minuten per kant roosteren zodat ze er lekker gebarbecued uitzien. De ribjes zijn nu gaar. De verdere procedure gaat om smaak en textuur.
  4. De ribjes in de slow cooker leggen. Resterende barbecuesaus en het donkere bier erover gieten (het vocht reikt tot minstens halverwege het vlees). Afdekken en 3 uur op de hoge stand koken. Elk uur controleren en eventueel donker bier toevoegen om de saus te verdunnen en doorroeren zodat de bovenste ribjes onderop in de saus liggen. De ribjes zijn gaar als het vlees van het bot valt.

  Tip van de kok:

  Als je teveel bier toevoegt wordt de saus erg dun. Het beste is om slechts 1/3 van het tweede flesje bier voor de saus te gebruiken en de rest zelf op te drinken.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (320)

  User's IP: 54.92.173.9