Kokos-garnalen

    Kokos-garnalen

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Krokant gefrituurde garnalen met kokos, met een kerrie mango dip. Heerlijk als onderdeel van de andere amuse bouche voorgerechtjes die ik heb geplaatst op deze site.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 garnalen gepeld en schoongemaakt
    • ongeveer 1 kopje geraspte kokos
    • bloem om de garnalen mee te paneren
    • peper en zout
    • 2 eieren losgeklopt
    • plantaardige olie voor frituren
    • 1 1/2 kopje mayonaise
    • 1 theelepel curry pasta
    • 3 eetlepels mangochutney

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In drie aparte kommen doe je de bloem, 1 losgeklopt ei en de geraspte kokos. Voeg peper en zout toe aan de bloem.
    2. Dompel de garnalen in het ei, dan de bloem. Dan weer terug in het ei en dan de kokos. Herhaal het proces.
    3. Als alle garnalen bedekt zijn, leg je ze op een bord, dek af en zet minstens 1/2 uur in de koelkast. Maak ondertussen de saus door de mayonaise, curry pasta en chutney te mengen. Leg in 4 kleine schaaltjes en zet in de koelkast.
    4. Als je klaar bent om ze te bakken, verhit je de olie in een wok of frituurpan. Bak de garnalen in 6-8 minuten onder voortdurend draaien, een paar tegelijk, tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenrol. Herhaal met de rest van de garnalen.
    5. Serveer als onderdeel van de amuse bouche voorgerechtjes die ik op deze site heb gezet.

    Menu

    Serveer dit gerecht samen met de andere 3 amuse bouche gerechtjes die ik op deze site heb geplaatst, op 1 bord: komkommer-bakjes met dadels, roomkaas en parmaham, koude erwten-muntsoep en crostini's met witte bonen en basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren