Ananas sinaasappel marmelade

    Ananas sinaasappel marmelade

    1keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Kleverig en zoet, maar heerlijk op warm brood, of als vulling in een cake. Ik heb ontdekt dat het beter is om ananas uit blik te gebruiken dan verse.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 (250g) jam jars

    • 2 sinaasappels
    • 2 (240 gr) blikjes geplette ananas in eigen sap (uitgelekt)
    • 2 of 3 eetlepels citroen-of limoensap
    • 650 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Rasp de schil van de sinaasappels en leg apart. Vervolgens verwijder je de pitten en het witte vruchtvlees van de sinaasappels. Doe de schil en de sinaasappel in een keukenmachine, en hak tot ze kleine stukjes zijn geworden, maar geen puree.
    2. Verwarm de sinaasappels met ananas, citroen-of limoensap en suiker in een grote pan met zware bodem. Breng aan de kook, laat dan sudderen tot de gewenste dikte - meestal tussen 30 minuten en een uur, roer de hele tijd.
    3. Schenk voorzichtig in potjes; laat ze een paar uur afkoelen. Dek ze af en bewaar ze in de koelkast gedurende maximaal 3 weken of in de diepvries tot 1 jaar.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties