Appel-kaneelmuffins

    Appel-kaneelmuffins

    6keer bewaard
    35min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze appel en kaneel muffins zijn makkelijk te maken en ruiken naar de herfst. De appels worden gesneden en voor het bakken bovenop de muffins gelegd, dan hoef je je geen zorgen te maken dat ze naar de bodem zakken! De laag suiker en kaneel maakt het lekker knapperig.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 100 gr boter, gesmolten en afgekoeld
    • 5 eetlepels basterdsuiker
    • 1 ei, losgeklopt
    • 125 ml melk
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 appels, zonder klokhuis en in dunne plakjes gesneden
    • Bovenlaag
    • 4 eetlepels suiker
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een muffin bakblik in of bedek met papieren vormpjes.
    2. Meng de gesmolten boter, suiker, het losgeklopte ei en de melk. Zeef de bloem, kaneel en zout erdoor en roer voorzichtig tot het net gemengd is. Het mengsel moet klonterig zijn, niet glad.
    3. Schep het mengsel in de muffinvormpjes tot ze voor 2/3 gevuld zijn, en druk de appelschijfjes erin. Meng de ingrediënten voor de bovenlaag en strooi dit over de muffins. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze lichtbruin worden. Serveer warm met slagroom of ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren