Asperges- en vis taart

    Asperges- en vis taart

    2keer bewaard
    19min


    Maak dit als eerste!

    Ik had een keer vis gekocht en ontdekte toen dat ik geen bloem in het huis had om een ​​witte saus te maken voor mijn beoogde vistaart. Een blik aspergesoep kwam te hulp en afgezien van dat het veel eenvoudiger te maken is, is het gerecht ook nog eens heel lekker. Ik maak het soms als een licht hoofdgerecht, een voorgerecht en zelfs kleine hapjes, geserveerd in mini schaaltjes.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 blik romige aspergesoep
    • 1 gerookte schelvis
    • 1 verse schelvis
    • een beetje witte wijn
    • 1 eetlepel erwten
    • 2-3 aardappelen
    • 1 eetlepel boter
    • een beetje melk
    • zout en peper om mee te kruiden
    • een beetje geraspte Parmezaanse kaas
    • een beetje witte wijn
    • 1/4 theelepel Engelse mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:19min 

    1. Schil en snijd de aardappelen in stukjes en kook ze in gezouten water gaar.
    2. Doe de soep in een pan met een scheut witte wijn en de mosterd. Verwarm tot het gaat sudderen en voeg de vis en wat erwten toe, kook niet meer dan een minuut. Zet het vuur uit, en de vis zal perfect gaar worden.
    3. Pureer de aardappelen en voeg de boter en de melk toe, controleer dan of je nog wat zout en peper moet toevoegen.
    4. Leg de vis in een vuurvaste schotel met veel van de saus. Leg de aardappelpuree eromheen en schep met een vork losjes door de vis en saus.
    5. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en zet een minuut onder de hete grill van de oven tot het licht goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren