Vetarme appel-banaan-kaneel muffins

    Vetarme appel-banaan-kaneel muffins

    45keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een uitstekend recept waaraan boter noch olie is toegevoegd. Heerlijke vetvrije muffins die niet droog zijn, maar ook niet te vochtig. U kunt de muffins eventueel glaceren voor een extra zoete smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • Voor de muffins
    • 255 gr zelfrijzend bakmeel
    • 100 gr suiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 340 ml magere melk
    • 2 grote bananen, gepureerd
    • 2 Granny Smith appels, geschild, geboord en geraspt
    • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
    • 1 theelepel vanille-extract
    • Voor de glacering
    • 50 gr suiker
    • 3 eetlepels water
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. In een grote kom bakmeel, 100 gr suiker, zout en 1 theelepel kaneel mengen. Melk, banaan, appel, sinaasappelrasp en vanille-extract erdoor roeren. Het mengsel in de muffinvorm scheppen.
    3. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. De muffins zijn klaar als een cocktailprikker schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden.
    4. Terwijl de muffins bakken, de glacering als volgt bereiden:
    5. In een kleine sauspan suiker en water mengen. Aan de kook brengen en gedurende 1 minuut koken. De muffins glaceren en bestrooien met een vleugje kaneel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Om te huilen.. deeg was net water, moest echt wat extra zelfrijzend bakmeel toevoegen maar zelfs dan.... na 30 min in de oven nog altijd super nat van binnen en niet gaar... zonde van mijn tijd, bananen en appels en andere ingredienten.... - 26 nov 2012

    2

    dus eerst is het zelfrijzend bakmeel, en dan ineens is het bloem vandaar dat ze niet eetbaar waren - 18 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren