Aubergine met yoghurt en knoflook

    Aubergine met yoghurt en knoflook

    3keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Een ongewoon en eenvoudig voorgerecht gemaakt met aubergine, yoghurt en knoflook. Dit recept kwam oorspronkelijk van mijn Deense tante.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 lange aubergine
    • voldoende zout om over de aubergine te strooien
    • paar scheuten olijfolie
    • bak Griekse yoghurt
    • 1-2 teentjes knoflook
    • peper en zout
    • snufje gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Snijd de aubergine dun en verspreid op een stuk keukenrol. Bestrooi goed met zout. Laat ongeveer een uur staan en veeg de overtollige vloeistof eraf.
    2. Bak in porties in de olie en laat weer uitlekken op keukenpapier. Meng de yoghurt met de knoflook en peper en zout naar smaak. Leg een laagje yoghurt op een bord, gevolgd door een laag aubergine, en herhaal dit totdat alles gebruikt is.
    3. Bedek met peterselie en serveer met warm brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren