Australische hamburgers met alles erop en eraan

    Australische hamburgers met alles erop en eraan

    13keer bewaard
    25min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Gebaseerd op een klassieke Australische hamburger, die je kan kopen in strandtentjes. Gemaakt met rundergehakt en belegd met o.a. kaas, ananas, ei en biet.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr mager rundergehakt
    • peper en zout
    • 2 druppels Tabasco saus
    • scheutje Worcestershire saus
    • 1/2 ui, gehakt
    • 2 hamburger broodjes met sezamzaadjes
    • 4 plakjes spek
    • 1 ui, gesneden
    • 2 eieren
    • handvol gesneden ijsbergsla
    • 6 dunne plakjes tomaat
    • 4 plakjes ingemaakte rode biet
    • 2 plakjes jong belegen kaas
    • 2 ringen ananas uit blik
    • 2 scheutjes tomatenketchup
    • 2 scheutjes (Amerikaanse) mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng het gehakt, peper en zout naar smaak, tabasco, worcestersaus en fijngesneden ui. Meng goed met je handen en vorm er twee hamburgers van. Leg op een bord, dek af met folie en zet een uur in de koelkast of maak ze een dag van tevoren.
    2. Verhit een koekenpan met olijfolie op hoog vuur en doe de hamburgers erin. Schroei ze goed dicht en zet het vuur op medium. Je kan de hamburgers ook insmeren met olie en klaarmaken op de BBQ, bakplaat of grill. Bak tot de gewenste gaarheid.
    3. Ondertussen snijd je de broodjes doormidden en rooster je ze onder de grill of op de BBQ. Leg ze op een bord. Grill het spek. Bak ondertussen de gesneden ui en de eieren naar wens. (Je kan de eieren het beste aan beide kanten bakken voor deze burger.)
    4. Doe de sla, tomaat en rode biet op een broodje. Leg er vervolgens de hamburger, kaas, ei, spek en ananas op. Bedek met gebakken uien. Op de andere kant van het broodje smeer je tomaten ketchup en mosterd.
    5. Versier de hamburger met een spiesje met vlag. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    PietvanBavel
    0

    - Gewaardeerd op - 09 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren