Bananen jam

    Bananen jam

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Mijn vader maakt deze zoete jam altijd voor bij de lunch op zondag tot groot plezier van mijn moeder - en de hele familie is dol op deze traktatie!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • een dozijn rijpe bananen, in plakjes
    • 500 gr suiker
    • 750 ml water
    • 3 kleine stukjes kaneelstokjes
    • kruidnagel naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Combineer alle ingrediënten in een diepe pan en kook ze op een matig laag vuur tot het kookt, af en toe roeren.
    2. Nadat het kookt, doe je de deksel op de pan en laat je een goede opening over zodat er stoom kan ontsnappen en zet dan het vuur laag. Als de saus roodachtig wordt, is het klaar.
    3. Serveer warm met vanille-ijs. Als het afgekoeld is, kan je het in een glazen pot met deksel in de koelkast maximaal een week bewaren.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren